Vinete umplute cu chiftele- un mod original si delicios de a prepara vinetele!

august 12, 2019

Vă prezentăm o rețetă originală de vinete sub formă de “cuiburi”. Vinetele cu carne și suc de roșii sunt extrem de gustoase și aspectuoase. Aceste vinete vor fi apreciate în special de copii, fiindcă arată grozav. Pe lângă aspectul apetisant, vinetele au un gust desăvârșit, sunt foarte moi, iar chifteluțele de carne sunt extraordinare.

Ingredients

6 bucăți Vinete
50 g Cașcaval
300 g Carne tocată
1 bucată Ceapă
2 bucăți Căței usturoi
1/2 linguriță Sare
1/2 linguriță Piper negru măcinat
7 bucăți Frunze de busuioc

Ingredients for Sos

800 ml Suc de roșii
2 bucăți Căței usturoi
1/3 linguriță Sare
1/3 linguriță Piper negru măcinat

Instructions

  1. Începeți prin a tăia linii paralele pe lungimea fiecărei vinete, folosind două linguri de lemn ca ghidaje (pentru a împiedica cuțitul să taie vânăta până la sfârșit). Întoarceți vânata cu partea în jos și faceți tăieturi înclinate. Desfaceți vânăta și prindeți capetele cu ajutorul unei scobitori.
  2. Puneți într-un bol carnea tocată, adăugați ceapa tocată, usturoiul pisat, sarea, piperul negru, frunzele de busuioc tocate și amestecați bine. Împărțiți amestecul de carne în 6 părți egale și formați biluțe.
  3. Puneți vinetele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, iar în mijlocul lor puneți biluțele de carne. Peste carne presărați cu cașcavalul dat prin răzătoare.
  4. Pregătiți sosul: într-un bol turnați sucul de roșii, adăugați sarea, piperul negru, usturoiul pisat, și amestecați. Turnați sosul obținut peste vinete, iar restul în tavă. Coaceți în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C pentru 45 de minute.
  5. Decorați cu pătrunjel și savurați cu plăcere!

0 comments