Vei uita simplele parjoale dupa ce vei descoperi aceasta rulada. E incomparabila!

noiembrie 29, 2020

Pot spune că această ruladă m-a făcut să renunț pentru un timp la tradiționalele pârjoale. Denumirea sub care se face cunoscută este ”Meatloaf”, dar cum există o mulțime de rețete și varietăți pe același nume, noi vă propunem una dintre cele mai bune versiuni pentru o ruladă fenomenală. Învelișul de bază, sau elementul principal pentru această delicatese este o compoziție constituită dintr-un amestec de carne tocată de pui și de porc, ceapă, pesmet, pătrunjel, maioneză și busuioc pentru aromă, urmat de o umplutură absolut savuroasă din mozzarella și șuncă. După ce rulada s-a gătit bine la cuptor se unge cu sos barbeque. Este combinație într-adevăr impresionantă de gusturi și arome ce nu are cum să dea greș la o masă de sărbătoare.

Ingredients

300 g Carne de pui tocată
250 g Carne de porc tocată
1 bucată Ceapă
1/3 legătură Pătrunjel
50 g Pesmet
30 g Maioneză
30 ml Ulei de masline
1 linguriță Sare
1/2 linguriță Piper negru măcinat
1/2 linguriță Busuioc
70 g Șuncă
70 g Mozzarella
30 g Sos barbeque

Instructions

  1. Puneți carnea tocată de pui și cea de porc într-un singur bol. Adăugați ceapă tocată, pesmet, ouă, piper, maioneza, sare, busuioc, ulei de măsline și pătrunjel tocat. Cu o lingură amestecați bine toate ingredientele.
  2. Ungeți o foaie de aluminiu ( cu dimensiunile de cca 50 x 40) cu ulei. Puneți deasupra compoziția obținută și repartizați egal pe toată suprafața ei, cu excepția a 2 cm de la margine.
  3. Într-un bol amestecați mozzarella rasă cu șunca tocată și puneți amestecul peste blatul de carne. Rulați blatul cu umplutură și dați rulada la cuptorul preîncălzit la 200℃ pentru 50 min.
  4. După ce ați scos rulada din cuptor, îndepărtați folia de aluminiu și ungeți rulada cu sos barbecue. Apoi dați din nou rulada la cuptor pentru încă 10 min.
  5. Savurați cu plăcere!

0 comments