Vei uita de cuptor dupa ce vei pregati paine la tigae ! Aroma de usturoi te imbie sa o gusti!

noiembrie 30, 2020

Pâinea gătită la tigaie mereu va face diferența, iar acest lucru îl puteți observa și în această rețetă pentru o pâine specială. Forma spiralată și aroma intensă de usturoi, unt și oregano fac din această pâine un adevărat deliciu. Ce-ar fi să schimbi puțin conceptul de pâine și să încerci această variantă mai gustoasă și mai aspectuoasă?

Ingredients

500 g Făină
250 ml Apă
1/2 linguriță Sare
1 linguriță Zahăr
15 g Drojdie uscată
30 ml Ulei de masline
150 g Unt
30 g Usturoi
5 g Oregano
50 ml Unt topit
1/4 legătură Pătrunjel

Instructions

  1. Într-un bol turnați apa caldă. Adăugați sare, zahăr, drojdie uscată și amestecați cu un tel. Turnați amestecul obținut în bolul cu făină, adăugați uleiul de măsline și frământați bine până obțineți un aluat omogen. Acoperiți bolul cu un prosop și lăsați la dospit pentru 2 h.
  2. Transferați aluatul dospit pe masa de lucru și îl împărțiți în 3 părți egale.
  3. Într-un bol puneți untul cald, adăugați oregano, usturoiul pisat și amestecați bine cu o lingură până obțineți o pastă omogenă.
  4. Întindeți prima bucată de aluat într-o fâșie și pe centru puneți de-a lungul 2-3 linguri din amestecul obținut anterior. Rulați fâșia spre interior formând un șnur pe care îl rotiți din nou spre interior, obținând o spirală. Transferați spirala în tigaia în care veți găti pâinea și continuați să măriți spirala cu următorul șnur.
  5. Înfășurați capacul de la tigaie cu un prosop și acoperiți tigaia. Gătiți pâinea pe ambele părți. La final o ungeți cu unt și pătrunjel mărunțit.
  6. Savurați cu plăcere!

0 comments