Un vulcan culinar – adaugă acest sos și vinetele vor obține un gust picant!

august 10, 2018

Vă prezentăm o rețetă nemaipomenit de delicioasă de vinete în sos chili, care se prepară foarte simplu și au un gust fenomenal. Vinetele gătite astfel vor îi impresiona chiar și pe cei care nu prea iubesc această legumă. Este o gustare perfectă atât pentru prânz sau cină, cât și pentru masa festivă.

Ingredients

2 bucăți Vinete
2 linguri Ulei rafinat
4 linguri Sos dulce-acrișor
2 linguri Suc de lămâie
2 bucăți Căței usturoi
1 linguriță Sare

Instructions

  1. Spălați vinetele și tăiați-le (pe lungime) felii de grosimea dorită. Presărați-le cu sare și lăsați-le deoparte cca 20 de minute să se scurgă de sucul amar, apoi clătiți-le. Prăjiți vinetele în ulei (1 lingură), pe ambele părți până se rumenesc. Apoi le scoateți pe un platou tapetat cu șervețele de bucătărie, pentru a absorbi surplusul de ulei.
  2. Puneți într-un bol 1 lingură de ulei, sucul de lămâie și sosul chili, puțină sare, usturoiul mărunțit și amestecați bine.Puneți pe un platou un strat de vinete, ungeți-le bine cu sosul pregătit, apoi urmează încă un strat de vinete și ungeți iar cu sos. Acoperiți cu un capac și lăsați-le cca 2-3 minute să pătrundă aromele. Înainte de a servi presărați vinetele cu coriandru mărunțit.
  3. Savurați cu plăcere!

0 comments