Un nou record. Am saturat tot blocul, se fac usor, rapid si sunt FOARTE gustoase.

octombrie 31, 2020

O rețetă bombă pe care fiecare amator de dulciuri trebuie neapărat să o încerce! Aceste mici gustări cu o crustă subțire de aluat și un interior absolut savuros umplut cu nutella vor face senzație cu prima ocazie. De copii nici nu mai vorbim că vor fi înnebuniți după aceste gustoșenii, iar dacă decideți să le serviți la o masă festivă, puteți fi sigură că nu veți da greș. Vor fi apreciate de fiecare, chiar și de cei mai pretențioși. Cu atât mai mult că se prepară simplu, și rapid, nu aveți nici o scuză să nu le încercați.

Ingredients

1/2 pahar Apă caldă
1/2 pahar Ulei rafinat
1 lingură Zahăr
1/2 lingură Esență de vanilie
2 pahare Făină
400 g Nutella
2 bucăți Gălbenușe de ou

Instructions

  1. Într-un bol turnați apa caldă, uleiul, adăugați zahărul, esența de vanilie și făina. Amestecați totul bine cu o lingură de lemn și frământați aluatul. Lăsați aluatul obținut să se odihnească timp de 15 min.
  2. Transferați aluatul pe masa de lucru, îl rulați puțin și îl împărțiți în 8 bucăți egale. Întindeți prima bucată cu un sucitor de bucătărie într-o foaie cu diametrul de cca 10 cm. Puneți la centru o lingură de nutella, acoperiți și tapetați bine marginile, astfel obținând o chiflă mică și rotundă. Procedați la fel cu aluatul rămas.
  3. Transferați chiflele în tava de copt și le ungeți cu un gălbenuș de ou. Dați tava la cuptor pentru 15 min la 200℃.
  4. Savurați cu plăcere!

0 comments