Un grătar extraordinar din pui cu cartofi…la cuptor! O rețetă perfectă pentru sezonul rece!

octombrie 9, 2018

Dacă a venit deja sezonul rece, însă mai aveți poftă de frigărui, cuptorul vă vine în ajutor. Dintr-o cantitate minimă de ingrediente obțineți un deliciu aromat și rumen, ce va fi pe placul tuturor. Marinada simplă dar delicioasă oferă cărnii un gust intens și aromă irezistibilă.

Ingredients

700 g Pulpe de pui dezosate
2 bucăți Cepe
1 linguriță Sare
1 linguriță Piper negru măcinat
200 ml Oțet
700 g Cartofi
1 lingură Ulei rafinat

Instructions

  1. Tăiați carnea în bucăți egale și o puneți într-un bol încăpător. Adăugați sare, piper negru, ceapa tăiată inele și oțetul, amestecați și lăsați la marinat pentru 1-2 ore.
  2. Curățați cartofii de coajă și îi tăiați rondele. Ungeți cu ulei un vas termorezistent cu dimensiunea (30 X 21 cm) și aranjați frumos cartofii.
  3. Înfigeți carnea marinată pe bețișoare de lemn, alterând cu inelele de ceapă, continuați până finisați toată carnea. Puneți frigăruiul obținut peste stratul de cartofi și dați tava la cuptorul preîncălzit la temperatura de 200°C, pentru 30 de minute.
  4. În timpul coacerii, întoarceți carnea pe partea cealaltă, astfel încât să se pregătească uniform, coaceți încă 10 minute, până se rumenește frumos.
  5. Savurați cu plăcere!

0 comments