Un desert deosebit, extrem de delicios și preparat doar în 30 de minte – tort ”Ghețar”

mai 30, 2018

Vă prezentăm cel mai rapid și delicios tort. Cu toate că are o formă mai neobișnuită, însă acest tort la gust este o gingășie. Este atât de fin, încât se topește în gură. Dacă ai oaspeți deseară, atunci această rețetă e pentru tine! Fugi fuga și prepară-l că până seară să ai cel mai delicios tort preparat chiar de tine.

Ingredients

280 g Făină
200 g Zahăr
200 g Lapte condensat
200 g Prune uscate
2 bucăți Ouă
1 linguriță Bicarbonat de sodiu
1 lingură Oțet
700 g Smântână (30%)
100 g Zahăr pudră
110 g Miez de nucă măcinat
20 g Ciocolată neagră

Instructions

  1. Într-un bol puneți ouăle, 200 g de zahăr tos și amestecați bine până se dublează în volum. Apoi adăugați laptele condensat și iar mixați, adăugați făina cernută și amestecați ușor cu telul. Stingeți bicarbonatul de sodiu în oțet și îl adăugați la compoziția de aluat și amestecați.
  2. Adăugați prunele tocate mărunt și amestecate cu 1 lingură de făină. Amestecați bine până se încorporează tot și turnați aluatul într-o tavă ( dimensiunile 55 cm×50 cm ) tapetată cu hârtie de copt. Dați tava la cuptorul încins la temperatura de 180°C, pentru 15 minute. Îl scoateți și îl lăsați să se răcească 10-15 minute, apoi decupați un disc cu ( diametru 20 cm ) , iar resturile de aluat le tăiați cubulețe.
  3. Între timp preparați crema: într-un bol mixați smântâna cu zahărul pudră. Amestecați până devine fermă. Puneți blatul pe un platou și faceți câteva tăieturi verticale și orizontale ( ca să se îmbibe mai bine cu cremă ), apoi ungeți blatul cu un strat generos de cremă. Opriți vre-o 10 linguri de cremă pentru uns, iar în toată cantitatea de cremă puneți cubulețele de blat. Amestecați bine și puneți cubulețele peste blatul cu cremă.
  4. Presărați cu miez de nucă tocat și continuați așa până finisați, formând un munte. Îmbrăcați tortul în crema rămasă și dați la rece pentru 2 ore. Apoi îl decorați cu ciocolată rasă și miez de nucă tocat.
  5. Savurați cu plăcere!

0 comments