Un deliciu care o sa-ți placă mereu – tocăniță de ciuperci cu mămăligă (de post)

iulie 5, 2018

Acum printre rețetele de post aveți la dispoziție și cea mai delicioasă tocăniță de ciuperci cu mămăliguță. Nu necesită careva ingrediente speciale și este foarte ușor de peparat. Este o mâncare gustoasă și legeră care poate fi potrivită atât pentru un prânz copios cât și pentru cină.

Ingredients

500 g Ciuperci
1 bucată Ceapă
4 Usturoi
3 bucăți Cepe verzi
70 g Ulei rafinat
0,5 linguriță Zahăr
2 lingurițe Sare
0,5 linguriță Piper negru măcinat
500 ml Apă
300 g Făină de porumb

Instructions

  1. Pregătiți toate ingredientele pentru tocăniță. Dacă considerați că nu este prea greu puteți găti mămăliga în acelașii timp cu tocănița, deci puneți apa la fiert în timp ce tăieți ciupercile și ceapa.
  2. Într-o tigaie încingeți uleiul și puneți ceapa, cind începe să se prăjească adaugați sarea, piperul negru și zaharul, lasați puțin să se călească.
  3. Adăugați ciupercile feliate și lasați-le sa se gatească până își schimbă culoarea, după care adăugați usturoil pisat, lăsați încă 5 min să se gătescă totul împreună. Ceapa verde se adaugă cu câteva min înainte de a lua tocănița de pe foc.
  4. În apa pentru mămăligă adăugați sarea și presurați puțină făină de porumb. Când apa începe să fiarbă puneți făina care o adăugați treptat și amestecați totodată ca să nu facă boțuri. La foc mic lăsați sa se găteasca vreo 10 min , amestecați periodic.
  5. Când mămăliga este gata se răstoarnă (noi am preferat să o porționăm în 3 forme mai mici ). Tocănița se adaugă deasupra și mâncarea este servită.
  6. Savurați cu plăcere!

0 comments