Un alt fel de eclere – un desert spectaculos, după o rețetă japoneză!

septembrie 13, 2017

Vă prezentăm o rețetă netradițională de preparare a eclerelor, care au o căciuliță delicioasă din blat de biscuiți. Aceste eclere inedite au o umplutură fină de cremă de vanilie și se deosebesc prin gust și aspect de restul eclerelor, datorită adaosului de scorțișoară.

Ingredients

50 g Unt
60 g Zahăr
70 g Făină
180 ml Lapte
1 plic Zahăr vanilat
3 bucăți Ouă
150 ml Frișcă
30 ml Apă
0.5 linguriță Scorțișoară

Instructions

  1. Într-un bol amestecați 30 g. unt, 20 g. zahăr, 30 g. făină și scorțișoara, apoi frământați bine aluatul. Puneți bila de aluat pe o fâșie de folie alimentară și acoperiți-o cu altă folie alimentară. Întindeți aluatul cu ajutorul unui făcăleț și dați-l în frigider pentru 30 de minute.
  2. Într-o cratiță pe foc mic turnați apa, 30 ml. lapte și 20 g. unt, apoi încorporați 25 g. făină și amestecați bine. După ce aluatul începe să se desprindă de marginile cratiței, luați-l de pe foc și încorporați un ou.
  3. Turnați aluatul obținut într-o pungă pentru ornat și formați eclere pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
  4. Din aluatul preparat mai devreme tăiați discuri cu diametrul de 5 cm. Puneți discurile de aluat peste eclere și dați tava în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C, timp de 40 de minute.
  5. Într-un bol amestecați 2 gălbenușuri de ou, 40 g. zahăr, 15 g. făină, zahărul vanilat și laptele. Turnați amestecul într-o cratiță pe foc mic și amestecați, până capătă consistența unei budinci. Turnați budinca într-un bol, acoperiți-o cu folie alimentară și lăsați-o să se răcească complet la temperatura camerei.
  6. Încorporați treptat frișca bătută în crema răcită și cu ajutorul unei pungi pentru ornat umpleți eclerele cu crema obținută.
  7. Savurați cu plăcere!

0 comments