Turtește roșiile în ceapă și obține o zacuscă marinată de neuitat

august 11, 2018

Vă prezentăm o rețetă delicioasă de gustare pentru frigărui. Roșiile cu ceapă la borcan sunt foarte ușor de făcut, iar a doua zi puteți savura această gustare delicioasă! Este foarte aromată și conține toate ingredientele necesare pentru o marinare reușită a cărnii. Savurați aceste roșii delicioase alături de cărnurile rumenite la grătar!

Ingredients

7 bucăți Roșii
7 bucăți Cepe
2 bucăți Usturoi
500 ml Apă
1 lingură Oțet
1 lingură Zahăr
1 lingură Sare
1 lingură Ulei rafinat
2 bucăți Frunze de dafin
6 bucăți Cuișoare
8 bucăți Ienibahar
32 bucăți Piper negru boabe
0,5 bucată Comprimat de acid acetilsalicilic (aspirină)

Instructions

  1. Spălați, curățați și tăiați legumele rondele. În borcanele sterilizate puneți 16 boabe de piper negru apoi puneți legumele în felul următor, alternând straturile: un strat de ceapă, un strat de roșii, un strat de usturoi. În acest mod umpleți toate borcanele până sus.
  2. Între timp pregătiți marinada: într-o cratiță turnați apa, adăugați zahărul, sarea, 16 boabe de piper negru, boabele de ienibahar, cuișoarele, oțetul, uleiu, frunzele de dafin, aspirina și amestecați puțin cu o lingură de lemn. Lăsați să fiarbă timp de 3-5 minute.
  3. Turnați marinada peste legumele aranjate anterior și umpleți borcanele până sus. Acoperiți cu capace sterilizate și transferați-le într-o cratiță cu apă clocotită și țineți-le timp de 10 minute. Întoarceți capacele cu capul în jos și lăsați-le peste noapte.
  4. Savurați cu plăcere!

0 comments