Turte cu ceapă verde – o rețetă delicioasă de post!

decembrie 13, 2017

Aceste turte sunt ideale atunci când ai rămas fără pâine în casă, se prepară ușor și sunt foarte delicioase. Turtele cu ceapă verde le puteți mânca în loc de pâine la o masă copioasă sau chiar și dimineața cu o ceașcă de ceai. Sunt foarte bune atât calde, cât și reci.

Ingredients

400 g Făină
250 ml Apă caldă
60 g Ceapă verde
100 ml Ulei rafinat
0,5 linguriță Sare

Instructions

  1. Într-un bol puneți făina cernută și adăugați apa clocotită fierbinte. Amestecați aluatul pentru început cu o lingură, apoi îl scoateți pe masă și frământați o bilă de aluat. O lăsați 10 minute la odihnit. Apoi mai frământați-o 1 minut și lăsați să se odihnească încă 45 de minute, să se înmoaie bine. După acest timp tăiați bila în 8 bucăți egale. Luați câte o bucată de aluat, o aplatizați puțin prin făină și întindeți o foaie cât se poate de subțire.
  2. Așa întindeți toate foile, le ungeți cu ulei, presărați cu sare și ceapă verde tăiată mărunt. Rulați fiecare foaie și le formați ca un fel de melcișori. Lăsați 15 minute să se odihnească.
  3. Întineți fiecare "melc" într-o foaie cam de 5mm grosime. Încingeți puțin ulei în tigaie și puneți pe rând turtele la prăjit. Le frigeți cam 3-4 minute pe fiecare parte, până se rumenesc frumos. Așa le coaceți pe toate și le puneți una peste alta pe parcurs.
  4. Savurați cu plăcere!

0 comments