Tot secretul e in umplutura. Doar aseaza straturile corect

octombrie 30, 2020

Dacă vrei să impresionezi cu o cină într-adevăr fabuloasă, noi vă recomandăm cu încredere această rețetă pur și simplu genială. O felie plină de bunătăți pe o bază de cartofi și ceapă, urmată de un strat apetisant de piept de pui, peste care stau ciupercile frumos rumenite va cuceri nu doar ochiul, dar și papilele gustative. După ce se gătește la cuptor timp de 25 min, deasupra se pune un amestec savuros de roșie, cașcaval ras, ouă și maioneză. Un adevărat deliciu culinar care merită încercat cu prima ocazie. Suntem siguri că se va încadra ușor și în meniul familie dvs. 

Ingredients

1 bucată Ceapă
30 g Unt
500 g Cartofi
3 bucăți Ouă
10 g Sare
5 g Piper negru măcinat
500 g Piept de pui
5 g Curcuma
150 g Ciuperci champignon
1 bucată Roșie
100 g Cașcaval
100 g Maioneză

Instructions

  1. Puneți în tava de cupt (cu diametrul de 30 cm) 30 g de unt tăiat cuburi și ceapa feliată ca bază.
  2. Feliați cartofii rondele și îi aranjați în tavă. Bateți 2 ouă și le turnați în tavă peste cartofi. Asezonați cu sare și piper.
  3. Feliați pieptul de pui în felii subțiri și cu ciocanul de șnițele le bateți ușor. Asezonați cu sare, piper, curcuma pe ambele părți. Aranjați feliile de pui peste baza de cartofi.
  4. Feliați ciupercile și le puneți în tavă peste stratul de piept. Presați ușor și acoperiți tava cu o folie de aluminiu. Dați tava la cuptorul preîncălzit pentru 25 min la 180℃.
  5. Între timp pregătiți ultimul strat: tăiați roșia cubulețe și o puneți într-un bol. Dați cașcavalul prin răzătoare, îl puneți în bolul cu roșia, adăugați 1 ouă, sare, piper și maioneză. Amestecați bine toate ingredientele. După ce ați scos tava din cuptor, puneți deasupra ultimul strat din amestecul obținut. Nivelați și dați din nou la cuptor pentru încă 15 min la 180℃.
  6. Savurați cu plăcere!

0 comments