Tortul „Cheita de Aur” – reteta simpla si delicioasa

octombrie 9, 2020

Un tort rafinat cunoscut sub numele de ”Cheița de aur”, exact ca la restaurant poți obține cu ajutorul acestei rețete. Blaturile pufoase și aerate în combinație cu crema delicată și absolut savuroasă se potrivesc perfect atât după textură cât și culoare. Nu există ceva mai simplu și mai delicios. Acest tort este genial tocmai prin simplitatea lui în tot ce privește modul de prepare și ingredientele disponibile pentru fiecare buzunar. Dacă e să vorbim despre gustul lui, vă putem garanta că nu îl veți uita. E atât de superb încât nu poate să nu îți placă. 

Ingredients for Blat

3 bucăți Ouă
150 foi Zahăr
60 g Unt topit
120 ml Lapte
250 g Făină
1 linguriță Praf de copt

Ingredients for Cremă

300 g Cremă de brânză Philadelphia
200 g Lapte condensat fiert
200 ml Frișcă lichidă 33%

Instructions

  1. Pentru blat: într-un bol mixați bine ouăle cu zahărul. Încorporați făina, praful de copt și amestecați cu o spatulă. Treptat turnați laptele și untul topit. Amestecați bine toată compoziția și o trasferați în tava de copt (cu diametrul de 20 cm) tapetată cu hârtie de copt. Dați tava la cuptor pentru 30 min la 180℃. Feliați blatul copt pe orizontală în 4 felii egale.
  2. Într-un bol mixați crema de brânză cu laptele condensat și frișca lichidă. Peste primul blat puneți un strat generos din crema obținută, acoperiți cu următorul strat și puneți încă un strat de cremă. Continuați la fel până acoperiți ultimul blat cu crema rămasă. Decorați cu caramelă și dați la frigider pentru 2 h.
  3. Savurați cu plăcere!

0 comments