Tort ”Trio de ciocolată”– un desert fără coacere care a cucerit o lume întreagă!

mai 5, 2017

Acest tort din 3 feluri de ciocolată este o adevărată capodoperă culinară din patiseria franceză, care se prepară din câteva ingrediente , nu necesită coacere și are un aspect de milioane. Este perfect pentru orice sărbătoare și o să cucerească inimile oricui nu doar prin aspectul său specific, dar și prin gustul său fabulos. Cu puțină îndemânare și răbdare veți obține desertul perfect, care nici nu va-ți putut imagina că va ieși atât de frumos și delicios.

Ingredients

150 g Ciocolată albă
150 g Ciocolată cu lapte
200 g Ciocolată neagră
30 g Gelatină
300 ml Apă
550 ml Frișcă
550 ml Lapte

Instructions

 1. Într-un bol amestecați 100 ml. apă rece cu 10 g. gelatină și lăsați-o pentru 10 minute să se dizolve.
 2. Într-o cratiță încălziți 200 ml. lapte la foc mic, apoi adăugați ciocolata albă și amestecați, până se topește ciocolata. Adăugați 200 ml. frișcă și amestecați, până începe a fierbe compoziția.
 3. Luați cratița de pe foc și lăsați compoziția să se răcească timp de 5 minute. Apoi adăugați gelatina dizolvată peste compoziția de ciocolată și amestecați, până se topește gelatina.
 4. Turnați amestecul obținut într-o formă de silicon și dați-o la frigider pentru 3 ore.
 5. Pentru al doilea strat amestecați într-un bol 100 ml. apă rece cu 10 g. gelatină și lăsați-o să se dizolve timp de 10 minute.
 6. Încălziți 200 ml. lapte într-o cratiță pe foc mic, apoi adăugați ciocolata cu lapte și amestecați, până se topește ciocolata. Adăugați 200 ml. frișcă și amestecați, până începe a fierbe compoziția.
 7. Luați cratița de pe foc și lăsați amestecul să se răcească, timp de 5 minute. Apoi adăugați gelatina dizolvată peste compoziția de ciocolată și amestecați, până se topește gelatina.
 8. Turnați compoziția obținută peste stratul de ciocolată albă și dați forma înapoi în frigider pentru încă 3 ore.
 9. Între timp pregătiți al treilea strat amestecând într-un bol 100 ml. apă rece cu 10 g. gelatină și lăsați-o să se dizolve timp de 5 minute.
 10. Într-o cratiță încălziți 150 ml. lapte la foc mic, apoi adăugați ciocolata neagră și amestecați, până se topește ciocolata. Adăugați 150 ml. frișcă și amestecați, până începe a fierbe compoziția.
 11. Luați cratița de pe foc și lăsați amestecul să se răcească timp de 5 minute. Apoi adăugați gelatina dizolvată peste compoziția de ciocolată și amestecați, până se topește gelatina.
 12. Turnați compoziția obținută peste stratul de ciocolată cu lapte și dați forma din nou în frigider pentru încă 3 ore.
 13. Savurați cu plăcere!

0 comments