Tort ieftin pe timp de criza, se prepara din doar cateva ingrediente

septembrie 6, 2020

Tort ”Smântânel” de casă, fără coacere și fără prea mult efort. Această bunătate de tort este considerat o minune culinară pentru papilele gustative. De altfel se prepară foarte ușor și doar din câteva ingrediente. Foile pentru tort vor fi moi și savuroase după ce se vor îmbiba de crema fină și delicată doar din smântână și zahăr pudră. Prepară acest desert într-un mod mult mai ușor și diferit, cu ajutorul acestei rețete. Tortul ”Smântânel” va deveni vedeta familiei tale, fiind îndrăgit atât de copii cât și de adulți.

Ingredients

100 g Biscuiți cu gust de vanilie
30 g Biscuiți din cacao

Ingredients for Foi

200 g Smântână
100 g Zahăr
400 g Făină
5 g Bicarbonat de sodiu
10 g Zahăr vanilat

Ingredients for Cremă

350 g Smântână 20%
100 g Zahăr pudră

Instructions

  1. Pentru foi: puneți smântâna într-un bol. Adăugați zahărul, bicarbonatul de sodiu, zahărul vanilat și amestecați bine cu un tel. Adăugați făina și frământați aluatul. Transferați aluatul pe masa de lucru presărată cu făină și îl împărțiți în 7 bucăți egale. Luați prima bucată și o întindeți cu un sucitor de bucătărie, într-o foaie de aluat nu prea mare. Decupați foaia de aluat obținută după un capac cu diametrul pe care îl doriți pentru tort. Rumeniți foaia pe ambele părți într-o tigaie încinsă. Procedați la fel cu restul bucăților de aluat.
  2. Pregătiți crema: puneți smântâna într-un bol, adăugați zahărul pudră și amestecați cu un tel.
  3. Asamblați tortul: puneți 1 lingură de cremă pe vasul în care urmează să asamblați tortul. Deasupra puneți prima foaie. Acoperiți iarăși cu un strat de cremă și următoarea foaie. Continuați la fel până la ultima foaie de tort. Acoperiți tortul cu crema care a rămas. Decorați marginile tortului cu biscuiții de vanilie măcinați, iar deasupra decorați cu biscuiții de cacao măcinați. Dați la frigider pentru 5-8 ore.
  4. Savurați cu plăcere!

0 comments