Tort cu sufleu din ciocolată albă și căpșuni – un desert fin ce-ți unge sufletul!

iunie 9, 2017

Încercați această rețetă excelentă de tort cu sufleu de ciocolată albă și căpșuni cu care îi veți da pe spate pe toți. Acest desert are acel ceva care îl face irezistibil și de nerefuzat. Este o combinație ideală de arome și savori, care pur și simplu se topește în gură de la prima mușcătură.

Ingredients

200 g Biscuiți
80 g Unt topit
200 g Ciocolată albă
550 g Frișcă
20 g Gelatină
100 ml Apă
300 g Căpșuni
50 g Zahăr

Instructions

  1. Într-o cratiță pe foc mic puneți căpșunele tăiate sfeturi și 50 gr. zahăr, apoi amestecați, până se topește zahărul. Mixați amestecul într-un robot de bucătărie, apoi adăugați 10 gr. gelatină dizolvată în 50 ml. apă și lăsați compoziția să se răcească la temperatura camerei.
  2. Într-un bol amestecați biscuiții mărunțiți și untul topit, apoi puneți amestecul într-o tavă detașabilă (diametrul 20 cm) tapetată cu hârtie de copt și unsă cu unt, nivelați și dați tava în frigider pentru 20 de minute.
  3. Într-un bol puneți ciocolata albă cu 150 ml. frișcă și dați în cuptorul cu microunde, până nu se topește ciocolata. Apoi adăugați 10 gr. gelatină dizolvată în 50 ml. apă, amestecați și lăsați să se răcească la temperatura camerei.
  4. Încorporați treptat 200 ml. frișcă bătută în compoziția de ciocolată și turnați-o peste stratul de biscuiți. Dați tava din nou în frigider pentru o oră.
  5. La fel încorporați 200 ml. frișcă și în compoziția de căpșuni, apoi turnați amestecul peste stratul de ciocolată și dați tava în frigider pentru 3 ore. După ce scoateți tortul din tavă decorați suprafața cu felii de căpșuni.
  6. Savurați cu plăcere!

0 comments