Te topesti de pofta doar cand o privesti, iar de o gusti te indragostesti!

ianuarie 4, 2021

O plăcintă extraordinar de bună și aspectuoasă ce are ca ingredient principal – macul. Se prepară rapid și ușor, iar ingredientele sunt simple și accesibile. Este constituită din foi dulci și moi de aluat stratificate cu un amestec de mac și cremă de brânză. Deasupra este decorată cu picături de ciocolată ce se vor topi la cuptor și vor crea un aspect plăcut și tentant. Nimic în plus, nimic de prisos. Nu vă imaginați cât de de gingașă și delicioasă!

Ingredients for Aluat

600 g Făină
200 ml Apă caldă
10 g Drojdie uscată
100 g Zahăr
2 bucăți Ouă
50 ml Ulei rafinat
50 g Iaurt (la temperatura camerei)

Ingredients for Umplutură

200 g Semințe de mac
200 ml Apă
150 g Cremă de brânză Philadelphia
1 bucată Ou
50 g Zahăr vanilat
100 g Picături de ciocolată

Instructions

  1. Pentru aluat: turnați apa caldă într-un bol. Adăugați drojdia uscată, zahărul și amestecați. Acoperiți bolul cu un prosop și lăsați la dospit timp de 15 min.
  2. Turnați compoziția pentru aluat în bolul cu făină, adăugați ulei, ouă, iaurt și amestecați. Frământați totul bine într-un aluat moale și omogen. Acoperiți cu un prosop și lăsați aluatul la crescut pentru 40 min. Transferați aluatul dospit pe masa de lucru și îl împărțiți în 6 bucăți egale. Modelați fiecare bucată în formă de bilă. Luați prima bilă și cu un sucitor de bucătărie o întindeți într-o foaie cu diametrul de cca 25 cm. Transferați foaia de aluat în tava de copt (cu diametrul de 25 cm).
  3. Pentru umplutură: puneți macul într-o cratiță, turnați apa, adăugați zahărul și dați cratița la fiert pentru 20 min. După ce a fiert, scurgeți apa și puneți macul într-un bol. Adăugați oul, scorțișoara, zahărul vanilat, crema de brânză și amestecați totul foarte bine.
  4. Ungeți foaia de aluat din tavă cu puțin din umplutura cu mac și puneți deasupra următoare foaie. Adăugați din nou puțin din umplutură și acoperiți cu următoarea foaie de aluat. Continuați să stratificați în același mod restul aluatului.
  5. După ce ați așezat ultima foaie de aluat o ungeți bine cu unt și decorați deasupra cu ciocolată. Dați tava la cuptor pentru 45 min la 180℃.
  6. Savurați cu plăcere!

0 comments