Te provoc sa faci cea mai simpla si rapida reteta de placinta cu iaurt. Nu vei regreta!

octombrie 15, 2020

Plăcinta cu iaurt și ouă este cea mai fină și nepretențioasă din câte au existat vreodată. Se prepară atât de simplu și ușor, încât nu există șanse ca ceva să nu meargă în procesul de preparare. Cu minim efort și ceva timp, veți obține un desert de nota 10. Este o plăcintă unică, deosebită și specială, binevenită atât la o cină în familie, cât și la o masă de sărbătoare.

Ingredients

1200 g Iaurt (la temperatura camerei)
10 bucăți Ouă
200 g Zahăr
100 g Stafide
2 linguri Griș
10 g Sare
20 ml Esență de vanilie
100 ml Unt topit
1 bucată Ou
1 bucată Aluat filo

Instructions

  1. Într-un bol încăpător amestecați iaurtul cu ouăle, zahărul, sarea, grișul și esența de vanilie. Amestecați bine cu un tel până la uniformizare.
  2. Tapetați tava (cu dimensiunile de 20 x 30 cm) cu hârtie de copt și o ungeți cu unt topit. Tăiați aluatul filo în fâșii de mărimea tăvii. Pe fundul tăvii puneți ⅓ din aluat.
  3. Ungeți cu unt fiecare foaie separat. Presărați deasupra ½ din cantitatea de stafide.
  4. Peste stafide adăugați ½ din compoziția cu iaurt și ouă. Apoi adăugați pe rând ⅔ din aluat, procedând la fel ca și prima dată (ungând fiecare fâșie de aluat cu unt topit). Presărați deasupra stafidele rămase și compoziția care a rămas, dar lăsați un polonic din amestec pentru mai târziu. Acoperiți plăcinta cu foile de aluat rămase și ungeți-le cu unt.
  5. Amestecați compoziția păstrată cu un ou și turnați amestecul peste plăcintă. Dați plăcinta la cuptor pentru 45 min la 160°C. La final o pudrați cu zahăr.
  6. Savurați cu plăcere!

0 comments