Tartă cu ton RIO Mare și broccoli – o gustare delicioasă, rapidă, sănătoasă și cu un aspect spectaculos!

august 8, 2019

Tarta cu ton și broccoli este o gustare delicioasă care poate fi servită atât caldă, cât și rece. Este o rețetă foarte simplă în preparare, astfel o puteți pregăti când nu aveți mult timp de stat la bucătărie sau dacă v-ați plictisit de tartele cu carne. Tarta este foarte gustoasă și consistentă, poate fi un colac de salvare când aveți oaspeți neașteptați.

Ingredients for Aluat

87 g Făină de grâu
87 g Făină integrală
80 g Unt
3 linguri Apă rece
1/2 linguriță Sare

Ingredients for Umplutură

100 g Broccoli
200 g RIO Mare ton în ulei de măsline
2 bucăți Ouă
2 lingurițe Capere
150 ml Lapte degresat
60 g Mozzarella

Instructions

  1. Pregătiți blatul: puneți într-un bol făina albă și cea integrală, adăugați sarea și amestecați. Apoi adăugați untul rece tăiat cubulețe și amestecați cu mâinile până obțineți un aluat sfărâmicios. Adăugați apa rece și amestecați până obțineți un aluat ferm.
  2. Întindeți cu făcălețul o foaie rotundă și puneți aluatul într-o tavă detașabilă cu diametrul (22 cm). Coaceți în cuptorul preîncălzit la temperatura de 170°C, timp de 10-15 minute.
  3. Puneți într-un bol ouăle, adăugați laptele degresat și amestecați cu telul. Apoi adăugați tonul mărunțit, mozzarella dată prin răzătoare cu găuri mari și amestecați din nou.
  4. Rupeți broccoli în buchețele mici și le puneți pentru 1-2 minute în apă clocotită.
  5. Turnați umplutura peste blatul copt, nivelați și aranjați pe toată suprafața buchețelele de broccoli. Coaceți tarta în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C, pentru 30 de minute.
  6. Savurați cu plăcere! Notă: - În loc de lapte degresat puteți să puneți frișcă cu 20% grăsime. - Dacă folosiți lapte integral și consistența este prea lichidă, puteți adăuga 1 lingură de amidon de porumb.

0 comments