Tartă cu banane și cremă de vanilie – cea mai bună prăjitură din lume!

mai 11, 2017

Această tartă cu cremă de vanilie și banane este unul din cele mai delicioase deserturi. Este o combinație de milioane dintre blatul fărâmicios și crema fină, care îți lasă gura apă de la prima mușcătură. În doar câteva minute veți obține o tartă cu un gust irezistibil de savuros.

Ingredients

200 g Făină
120 g Unt
170 g Zahăr
50 ml Apă
500 ml Lapte
2 bucăți Ouă
70 g Amidon
1 linguriță Esență de vanilie
3 bucăți Banane
600 ml Frișcă

Instructions

  1. Într-un bol amestecați făina, untul la temperatura camerei și 2 linguri de zahăr, până obțineți un aluat fărâmicios, apoi adăugați apa rece și frământați bine aluatul.
  2. Întindeți aluatul pe masa tapetată cu făină, apoi cu ajutorul făcălețului aranjați-l pe o tavă detașabilă (diametrul 24 cm) unsă cu unt, astfel încât bordurile să fie de circa 2-3 cm. Dați tava în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C, timp de 25 de minute.
  3. Într-un bol bateți cu ajutorul telului ouăle cu 150 g. zahăr, apoi cerneți deasupra amidonul și amestecați bine să nu rămână cocoloașe. Încorporați treptat laptele și esența de vanilie.
  4. Fierbeți amestecul obținut la foc mic, până capătă compoziția unei budinci. Acoperiți budinca cu folie alimentară, astfel încât să fie lipită de ea și lăsați-o să se răcească timp de 30 de minute.
  5. Într-un bol amestecați cu grijă 300 g. frișcă bătută, bananele feliate și budinca răcită. Puneți crema obținută în tarta coaptă și nivelați-o cu ajutorul unei spatule.
  6. Cu ajutorul unei pungi pentru ornat decorați toată suprafața tartei cu 300 g. frișcă bătută, formând flori și dați-o la rece pentru o oră.
  7. Savurați cu plăcere!

0 comments