Taie carnea de porc și bag-o la cuptor pentru o oră… Crede-mă, așa bunătate niciodată n-ai gustat!

aprilie 15, 2019

Vă prezentăm o rețetă inedită de carne delicioasă în crustă de legume la cuptor. Se prepară foarte simplu, iar rezultatul este peste măsura așteptărilor. Aceasta va deveni o adevărată vedetă la masa de sărbătoare. Preparați această rețetă, cu siguranță veți primi numai laude.

Ingredients

1 kg Spată de porc
500 g Pulpă de roșii cuburi
100 g Ciuperci champignon
1 bucată Ardei gras
5 bucăți Castraveți murați
1 bucată Ceapă
2 linguri Boia de ardei dulce
1 linguriță Praf de usturoi
1 linguriță Sare
1 linguriță Piper negru măcinat
4 linguri Ulei vegetal

Instructions

  1. Într-un bol puneți pulpa de roșii cuburi, ciupercile tăiate felii, ardeiul gras tăiat fâșii, ceapă tăiată julien, castraveții murați tăiați fâșii și amestecați bine. Asezonați cu sare și piper după gust.
  2. Tăiați carnea în fâșii pe toată suprafața astfel încât să se asemene cu o tablă de șah. Nu tăiați carnea până la sfârșit! Puneți bucata de carne într-o tavă unsă cu ulei și turnați uleiul vegetal peste carne. Presărați cu boia de ardei dulce, praf de usturoi, sare și piper.
  3. Masați bine carnea până este bine îmbibată cu condimente. Puneți amestecul de legume pe toată suprafața cărnii și între tăieturi. Acoperiți cu folie de aluminiu și coaceți în cuptorul preîncălzit la temperatura de 200˚C, timp de 60 min. Apoi înlăturați folia de aluminiu și mai coaceți încă 20-30 de minute.
  4. Savurați cu plăcere!

0 comments