Supă-cremă de linte cu crutoane – o mâncare caldă, cremoasă și suficient de condimentată!

iulie 28, 2017

Preparați această supă-cremă de linte, care este o sursă bogată de fibre și are mari beneficii asupra sistemului digestiv. Este un fel de mâncare caldă, dietetică și aromată, care o puteți servi de minune și în zilele de post. Această supă este o rețetă tradițional turcească și poate fi preparată în mai multe feluri.

Ingredients

200 g Linte roșie
1 bucată Ceapă
100 g Rădăcină de țelină
1 bucată Morcov
1 bucată Ardei gras
1 linguriță Boia de ardei dulce
1 linguriță Pătrunjel
2 linguri Pulpă de tomate
20 g Crutoane

Instructions

  1. Într-o cratiță cu 2 litri de apă puneți lintea bine clătită în câteva ape, rădăcina de țelină tăiată cuburi și jumate de ceapa tăiată în cuburi mai mari. Acoperiți cratița cu un capac și lăsați-o să fiarbă la foc mic timp de 30-40 de minute.
  2. Într-o tigaie cu ulei încins puneți jumate de ceapă tăiată cubulețe, ardeiul gras tăiat cuburi și morcovul tăiat în felii. Lăsați legumele să se gătească timp de 2-3 minute, apoi adăugați pasta de roșii.
  3. Turnați compoziția de legume în cratița cu lintea deja fiartă. Asezonați cu sare și boia de ardei dulce. Lăsați supa să mai fiarbă la foc mic 10-15 minute.
  4. Puneți supa într-un robot de bucătărie și mixați, până capătăt o consistență omogenă și cremoasă. Turnați supa-cremă în farfurie și adăugați crutoanele și pătrunjelul.
  5. Savurați cu plăcere!

0 comments