Stai ACASA! si fa painea ta

octombrie 31, 2020

Nu recomand deloc pâinea din comerț, mai ales că o poți prepara chiar singură, în bucătăria ta și e mult mai bună și mai sănătoasă. Indiferent dacă ești începătoare, sau o gospodină experimentată în bucătărie, această rețetă e atât de simplă, încât nu ai cum să dai greș. Pâinea preparată în așa mod mă duce cu gândul la acea pâine gătită de mama pe cuptor. Cu o textură moale, aerată, și un gust de țară, această pâine te va cuceri.

Ingredients

750 g Făină
1 linguriță Sare
2 lingurițe Zahăr
10 g Drojdie uscată
30 ml Ulei de masline
350 ml Apă caldă

Instructions

  1. Puneți făina într-un bol încăpător. Adăugați sare, zahăr, drojdie, ulei de măsline și apă călduță. Frământați totul bine într-un aluat moale și omogen. Acoperiți bolul (cu aluat) cu o folie alimentară și lăsați la dospit pentru 1 h.
  2. Transferați aluatul dospit pe suprafața de lucru presărată cu făină și îl întindeți ușor într-o foaie cu grosimea de 2-3 cm. Tăiați foaia în 2 bucăți egale.
  3. Luați prima bucată și o întindeți cu sucitorul de bucătărie până îi dublați dimensiunile. Treceți 10 cm de la margine peste aluat și continuați să rulați păstrând lățimea de 10-20 cm. Procedați la fel cu cealaltă bucată. Transferați turtele în tava tapetată cu hârtie de copt și presărați deasupra generos cu făină. Acoperiți tava cu un prosop și lăsați la dospit pentru 1 oră.
  4. După ce pâinea a crescut frumos, o crestați deasupra cu cuțitul și dați tava la cuptorul preîncălzit pentru 30 min la 170℃.
  5. Savurați cu plăcere!

0 comments