Soleanca- cea mai vestită și îndrăgită ciorbă rusească!

ianuarie 23, 2018

Această rețetă de soleancă este populară acolo mai ales după sărbătorile copioase când rămân diferite resturi de carne și mezeluri de pe masa festivă și cu ele se face așa o ciorbă aromată și acrișoară. După mâncăruri grele de sărbători, această ciorbă merge de minune.

Ingredients

300 g Carne de porc
150 g Salam uscat
150 g Șuncă
150 g Parizer
15 g Pastramă de porc
2 bucăți Cepe
2 linguri Pastă de roșii
5 bucăți Castraveți murați
4 Felii Lămâie
50 g Masline negre fără sâmburi
50 ml Ulei rafinat
100 g Smântână

Instructions

  1. Pregătiți baza pentru soleancă, o supă de carne foarte simplă. Într-o cratiță puneți carnea de porc, 2 litri de apă si 1 ceapa întreagă. Puneți pe foc, cînd începe să fiarba luați spuma de deasupra, faceți focul mic și acoperiți oala cu capac. Lăsați să fiarbă așa încet până carnea este complet gătită. Scoateți ceapa și aruncați-o.
  2. Tăiați toate mezelurile, carnea fiartă și ceapa în fâșii lungi, potrivit de subțiri.
  3. Într-o tigaie cu ulei încins puneți la călit ceapa, când devine aurie adăugați pasta de roșii, amestecați bine, apoi adăugați castraveții murați dați prin răzătoare și scurși de zeamă, căliți timp de 5 minute.
  4. Adăugați fâșiile de salam uscat, șunca, parizer, pastrama și carnea, amestecați bine și căliți 2 minute.
  5. În cratița cu supă de porc adăugați amestecul de carne și puneți la fiert pe foc mic, timp de 5 minute, condimentați cu sare și piper. Puneți soleanca în farfurie și adăugați 1 felie de lămâie, 3 masline și o lingură de smântână.
  6. Savurați cu plăcere!

0 comments