Simplu, dar genial – Pui la cuptor! Cât de bun poate fi… nu pot reda prin cuvinte!

decembrie 17, 2018

Puiul pregătit astfel se obține fraged și suculent în interior, cu piele rumenă și crocantă. Iar gustul nici nu poate fi redat prin cuvinte. Această rețetă merită toată atenția, mai ales dacă aveți o tigaie de fontă, veți obține cel mai delicios pui cu lămâie și usturoi. Bucurați-i pe cei dragi cu o cină deosebită și extrem de delicioasă.

Ingredients

1 bucată Pui întreg
1 bucată Lămâie
1 bucată Usturoi
60 ml Unt topit
1 linguriță Sare
1 linguriță Piper negru măcinat

Instructions

  1. Spălați bine puiul și îl uscați cu prosoape de hârtie. (Este foarte important ca puiul să fie cât mai uscat posibil, ceea ce ajută la rumenire). Puneți puiul pe un tocător cu pieptul în sus și cu ajutorul unui cuțit ascuțit tăiați prin zona liberă a pielii care leagă pulpa de carcasă.
  2. Condimentați bine puiul cu sare și piper, atât la exterior cât și în interior. Puneți puiul într-o tigaie de fontă cu diametrul (28 cm), cu pieptul de pui în sus. Tăiați lămâia în jumătate și le scoateți semințele vizibile. Tăiați în jumătate căpățina de usturoi. Aranjați lămâile și usturoiul cu partea tăiată în jos în tigaie în jurul puiului.
  3. Turnați untul topit peste pui și dați tigaia la cuptorul preîncălzit la temperatura de 200°C, pentru 45-55 de minute. Coaceți până când puiul este bine rumenit și gătit, încercând după 45 de minute. Pentru a verifica puiul dacă este gata, scoateți cu grijă tigaia din cuptor, înfigeți un cuțit în articulațiile pulpelor (dacă sucul este clar, puiul este gata făcut, iar dacă vedeți o culoare roz, mai coaceți încă 5-10 minute).
  4. Scoateți puiul gătit din cuptor și îl lăsați 10 minute să se odihnească. Transferați-l pe un platou și turnați sosul obținut peste pui. Serviți carnea de pui alaturi de o salată sau frunze de salată. Savurați cu plăcere!

0 comments