Simplu, dar genial – piept de pui în stil francez! Cât de bun poate fi… nu pot reda prin cuvinte, trebuie să încerci!

ianuarie 23, 2019

Vă prezentăm o rețetă de piept de pui la cuptor, preparat în stil francez. Deși pare a fi un fel de mâncare mult prea simplu, acesta vă va surprinde cu un gust intens și aromă irezistibilă. Carnea este foarte fragedă și suculentă că se topește în gură, se combină perfect cu sosul picant de cașcaval. Este o cină perfectă pentru întreaga familie.

Ingredients

400 g Piept de pui
2 bucăți Ceapă
4 linguri Maioneză
4 linguri Smântână
160 g Cașcaval
2 bucăți Căței usturoi
1 lingură Ulei rafinat
1 lingură Mărar
1 linguriță Sare
1/2 linguriță Boia de ardei dulce
1 linguriță Piper negru măcinat

Instructions

  1. Tăiați ceapa semi-inele. Tăiați pieptul de pui în jumătăți, apoi îl tăiați în felii cu grosimea de circa 1-2 cm.
  2. Într-un bol puneți maioneza, adăugați smântâna, usturoiul pisat, boia de ardei dulce, piper negru, 100 g de cașcaval ras, mărarul tocat și amestecați bine până obțineți o compoziție unică.
  3. Ungeți cu ulei o tigaie de fontă cu diametrul (22 cm) și aranjați primul strat de piept de pui. Condimentați cu sare, piper negru și acoperiți cu jumătate de cantitate din amestecul de smântână cu cașcaval.
  4. Repartizați uniform un strat de ceapă și asezonați cu sare și piper negru. Acoperiți cu ultimul strat de piept de pui, condimentați cu sare și piper negru. Puneți amestecul rămas de smântână cu cașcaval. Aranjați ultimul strat de ceapă, la fel asezonați cu sare și piper negru.
  5. Repartizați uniform 60 g de cașcaval ras și dați tigaia la cuptorul preîncălzit la temperatura de 200°C, pentru 35-40 de minute.
  6. Decorați cu pătrunjel tocat și savurați cu plăcere!

0 comments