Salată rusească Șubă – o rețetă deosebit de aspectoasă, rapidă și demnă sa stea pe masa de sărbătoare!

decembrie 7, 2017

Secretul acestei salate constă anume în straturile așezate corect și legumele date prin răzătoare, în niciun caz să nu tăiați legumele cubulețe, astfel nu va mai avea gustul perfect. Peștele se combină perfect anume cu stratul de ceapă, iar morcovul să fie lângă stratul de sfeclă, în așa mod veți putea savura cea mai gustoasă salată șubă. Această salată o puteți pregăti de sărbători, o să dispară prima de pe masă.

Ingredients

3 bucăți Feliu de hering sărat
1 bucată Cartof
2 bucăți Morcovi
2 bucăți Sfeclă roșie
1 bucată Ceapă
1 pahar Apă
4 linguri Oțet de 9%
1 lingură Zahăr
1/2 linguriță Sare
250 g Maioneză
2 bucăți Ouă
50 g Ceapă verde

Instructions

  1. Spălați legumele cu tot cu coajă și le puneți la fiert cu sare aproximativ 30-40 min. După ce sunt fierte și s-au răcit se decojesc. Fierbeți ouale aproximativ 7 min pentru a fi tari, lăsați să se răcească și apoi se decojesc. După ce aveți toate legumele pregătite pentru salată, acestea se dau printr-o răzătoare medie fiecare aparte, preferabil în boluri aparte, la fel și ouăle se dau printr-o răzătoare. Heringul se taie cubulețe mici.
  2. Curățați ceapa de coajă și o tăiați mărunt. Într-un bol mic turnați apa, oțetul și adăugați zahărul și ceapa. Lăsați 15 minute la marinat.
  3. Pe o farfurie plată se va pune primul start al salatei - cartofii, care se ung cu maioneză. Urmează cel de-al doilea strat va fi cel de hering. Puneți cel de-al treilea strat - cel de ceapă marinată. Dupa ceapă va urma cel de-al patrulea strat cel de morcov, care va fi uns cu maioneză.
  4. Peste morcov puneți sfecla, se uniformizează și se unge cu maioneză. Pentru un aspect de sărbătoare faceți 9 despărțituri și decorați cu legume, ouă date prin răzătoare și ceapă verde tăiată mărunt.
  5. Savurați cu plăcere!

0 comments