Salată “Poiana cu ciuperci” – încă o salată delicioasă demnă pentru masa de Revelion!

decembrie 13, 2017

Această salată este foarte gustoasă, dar și foarte frumoasă la exterior. Se prepară foarte ușor și va avea mare succes pe masa de Revelion. Toți oaspeții vor mânca cu mare pofta din această bunătate de salată. îți sugerăm s-o incluzi neapărat în meniul pentru masa de sărbătoare, o sa-ți uimești oaspeții garantat.

Ingredients

400 g Ciuperci marinate
300 g Piept de pui
200 g Castraveți murați
150 g Cașcaval
3 bucăți Cartofi
2 bucăți Morcovi
50 g Ceapă verde
30 g Pătrunjel
300 g Maioneză

Instructions

  1. Tăiați mărunt ceapa verde și pătrunjelul. Fierbeți cartofii și morcovii până sunt moi. Apoi îi lăsați să se răcească și îi dați prin răzătoare cu găuri mari.
  2. Fierbeți pieptul de pui în apă cu sare, până este gata, scoateți carnea din apă și lăsați la răcit, apoi o tăiați cubulețe. Tăiați felii castraveții marinați.
  3. Asamblați salata de sus în jos, într-un inel detașabil tapetat cu folie alimentară. În tava pregătită puneți primul strat de ciuperci (scurse bine de marinadă), cu capurile în jos. Peste el distribuiți ceapa verde și pătrunjelul.
  4. Peste ceapă puneți stratul de cartofi și ungeți cu maioneză.
  5. Apoi urmează un strat de caștraveți marinați și stratul urmator de morcovi.
  6. Peste stratul de morcovi repartizați uniform bucățile de carne și ungeți cu maioneză.
  7. Dați cașcavalul prin răzătoare cu găuri mășcate și îl distribuiți peste maioneză. Puneți salata la frigider pentru 4 ore sau peste noapte. Înainte de a o servi faceți urmatoarea procedură: întoarceți forma cu salată pe o farfurie pe care va fi servit, scuturați bine până se desprinde de pereții tăvii și scoateți folia alimentară.
  8. Savurați cu plăcere!

0 comments