Salata italiana din ingrediente romanesti + ton RIO Mare

octombrie 28, 2020

O salată mai delicioasă de atât nu am găsit! Ingredientul care face diferența este RIO Mare ton în ulei de măsline cu suc de lămâie și piper negru, iar în combinație cu pesmeții, năutul, roșiile și măslinele formează o adevărată capodoperă care are ceva din bucătăria italiană, nu doar pentru că se folosește tonul, dar și anumite ingrediente specifice cum ar fi oregano și uleiul de măsline, oferindu-i și mai multă aromă dar și savoare. Salata se amestecă cu un sos din suc de lămâie, ulei de măsline și busuioc, astfel obținând un mix senzațional de gusturi și arome. 

Ingredients

2 Felii Pâine
3 g Oregano
130 g RIO Mare ton în ulei de măsline cu suc de lămâie și piper
100 g Roșii
150 g Năut fiert
30 g Ceapă roșie
10 ml Ulei de masline
10 g Sare
50 g Măsline
5 g Piper negru măcinat
5 g Busuioc

Instructions

  1. Tăiați cuburi 2 felii de pâine și le puneți într-o tavă. Turnați deasupra 10 ml de ulei, presărați cu 3 g de oregano și amestecați. Dați la cuptorul preîncălzit pentru 15 min la 180℃.
  2. Într-un bol puneți 150 g de năut, 100 g de roșii, 50 g de măsline, 30 g de ceapă roșie și 130 g de RIO Mare ton în ulei de măsline cu suc de lămâie și piper. În același bol adăugați pesmeții cu oregano.
  3. Într-o tigaie turnați 20 ml de ulei de măsline, 30 ml de suc de lămâie, 5 g de busuioc tocat, 10 g de sare, 5 g de piper negru și amestecați. Turnați amestecul peste compoziția anterioară cu ton și pesmeți. Amestecați bine și la final garnisiți cu pătrunjel.
  4. Turnați amestecul peste compoziția anterioară cu ton și pesmeți.
  5. Amestecați bine și la final garnisiți cu pătrunjel.
  6. Savurați cu plăcere!

0 comments