Salata de varza – 2 retete simple, rapide si extrem de delicioase!

iunie 26, 2019

Vă prezentăm 2 rețete de salate delicioase cu varză. Acestea se prepară simplu și rapid, fiind aromate, proaspete, sățioase și aspectuoase. Alegeți salata preferată și serviți-o la cina de familie sau chiar și la masa de sărbătoare. Sunt ideale pentru picnic servite alături de carne la grătar.

Ingredients for Salata cu varză și măr

300 g Varză
100 g Porumb dulce la borcan
1 bucată Mere
1 bucată Castravete
1/2 legătură Mărar
4 linguri Smântână
1/2 linguriță Sare
1/2 linguriță Piper negru măcinat
1 lingură Suc de lămâie

Ingredients for Salata cu varză și ouă fierte

300 g Varză
2 bucăți Castraveți
3 Fire Coriandru
1/2 legătură Mărar
4 bucăți Ouă
2 linguri Ulei rafinat
1 linguriță Muștar
4 linguri Smântână
1/3 linguriță Sare
1/3 linguriță Piper negru măcinat

Instructions

  1. Pregătiți salata cu varză și măr: tăiați varza felii subțiri și o puneți într-un bol. Tăiați castravetele în fâșii subțiri și o adăugați peste varză. Apoi adăugați mărul curățat de coajă și tăiat fâșii subțiri.
  2. Adăugați mărarul tocat, porumbul conservat și asezonați cu sare și piper negru. Adăugați smântâna și amestecați, la final adăugați sucul de lămâie și amestecați din nou.
  3. Pregătiți salata cu varză și ouă fierte: tăiați varza felii subțiri și o puneți într-un bol. Tăiați castravetele în fâșii subțiri și o adăugați peste varză. Tăiați coriandru și mărarul mărunt și le adăugați la salată.
  4. Fierbeți ouăle până devin tari, separați albușurile de gălbenușuri. Tăiați albușurile în fâșii subțiri și le adăugați la salată. Iar gălbenușurile le mărunțiți cu o furculiță.
  5. Puneți gălbenușurile pisate într-un bol, adăugați sare, piper negru, ulei, muștar, smântâna și amestecați. Adăugați sosul obținut la salată și amestecați bine.
  6. Savurați cu plăcere!

0 comments