Salată “Alba ca zăpada” – un aperitiv perfect pentru masa de sărbătoare!

februarie 7, 2018

Dacă vă doriți un aperitiv nou în acest an pentru masa de Revelion, vă propunem să preparați această salată. Este foarte gustoasă și are un gust interesant de dulce-sărat. O puteți pregăti direct chiar pe platou, dar pregătită în formă detașabilă este cu mult mai arătoasă și frumoasă.

Ingredients

250 g Surimi
200 g Șuncă
1 g Ceapă
200 g Brânză topită
6 bucăți Ouă
1 bucată Mere
100 g Arahide
350 g Maioneză
0,5 linguriță Sare
0,25 linguriță Piper negru măcinat
1 linguriță Zahăr
2 linguri Apă
2 linguri Oțet

Instructions

  1. Într-un bol puneți ceapa tăiată mărunt, adăugați ½ linguriță sare, zahărul, oțetul, apa și amestecați, lăsați la marinat 15 minute.
  2. Tăiați cubulețe mici șunca și bețișoare de surimi. Fierbeți ouăle și separați albușurile de gășbenușuri, apoi le dați prin răzătoare cu găuri mici.
  3. Adăugați maioneză la surimi, șuncă și gălbenușuri, amestecați bine cu o lingură.
  4. Într-o formă detașabilă (cu diametrul 18 cm), puneți salata în straturi. Primul strat puneți cașcavalul topit inghețat puțin și dat prin răzătoare, ungeți cu maioneză.
  5. Urmează amestecul de gălbenușuri, apoi ceapa marinată (scursă de apă).
  6. Peste ceapă puneți amestecul de surimi, apoi mărul dat prin răzătoare.
  7. Apoi urmează amestecul de șuncă și arahidele mărunțite în blender. Împărțiți albușurile în două părți egale și în una puneți maioneza, amestecați. Peste arahide repartizați amestecul de albușuri li ultimul strat doar albușurile. Dați salata la frigider pentru 4 ore. Apoi scoateți salata din formă și decorați cu mărar proaspăt și rondele de ardei iute.
  8. Savurați cu plăcere!

0 comments