Ruladă marmorată din piept de pui – se pregătește simplu și are un aspect de efect!

iulie 3, 2018

Vă prezentăm o rețetă deosebită de ruladă marmorată de pui, care o să uimească nu doar prin aspectul său nemaipomenit, dar și prin combinația delicioasă de piept de pui cu condimente. Chiar dacă la prima vedere pare o mâncare compusă, acest piept de pui marmorat se prepară atât de simplu, încât îl poate prepara oricine, iar oaspeții dvs. vor crede că ați petrecut ore în șir în bucătărie.

Ingredients

700 g Piept de pui
25 g Jeleu
1 lingură Mărar uscat
1 linguriță Sare
1 linguriță Piper roșu
5 Usturoi
0,5 linguriță Piper negru măcinat

Instructions

  1. Tăiați pieptul de pui în felii pe lungime.
  2. Puneți-l într-un bol și amestecați-l cu gelatina, mărarul, sarea, piperul roșu, usturoiul și piperul negru. Lăsați pieptul de pui să se marineze timp de o oră.
  3. Puneți piept de pui într-o pungă pentru copt și legați capetele pungii. Puneți punga într-o tavă (30cm x 15cm x 5cm) unsă cu ulei și dați tava în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180˚C, pentru 60 minute.
  4. Scoateți tava din cuptor și ușor presați punga, astfel încât să iasă tot aerul din pungă. Puneți deasupra pieptului de pui o greutate de circa 2 kg (ex. o sticlă, o pungă cu crupe, etc.), lăsați carnea să se răcească, apoi dați-o în frigider pentru 8 ore.
  5. Savurați cu plăcere!

0 comments