Reteta fara framantare! Aluatul perfect pentru chiflele iubite

octombrie 31, 2020

Chiflele sunt unele dintre cele mai dorite gustări, atât de copii cât și de adulți, totuși umplutura decide cât de savuroase să fie aceste pufoșenii. Pentru cei care doresc să obțină un aluat moale, care să crească bine și să nu fie nevoiți să frământe îndelung, această rețetă este tocmai potrivită. Umplutura mega delicioasă, aromată din unt cu pătrunjel și cașcaval ras va face ca aceste chifle să fie tot mai râvnite. Dacă respecți toți pașii incluși în rețetă, poți obține, fără frământare, aluatul perfect pentru chiflele iubite.

Ingredients

2 bucăți Ou
1 pahar Lapte
1/2 pahar Ulei rafinat
5 g Sare
8 g Drojdie uscată
1 lingură Zahăr
500 g Făină
30 g Pătrunjel
100 g Unt
150 g Cașcaval

Instructions

  1. Bateți 1 ou într-un bol. Treptat adăugați laptele, uleiul, sare, drojdia uscată și zahărul. După ce ați amestecat bine, încorporați făina și amestecați până obțineți un aluat moale și lipicios. Lăsați aluatul la dospit pentru 30 min.
  2. Transferați aluatul dospit pe suprafața de lucru presărată cu făină și îl împărțiți în 8 bucăți egale.
  3. Tocați pătrunjelul și îl puneți într-un bol cu untul. Dați 100 g de cașcaval prin răzătoare și îl puneți în alt bol.
  4. Luați prima bucată de aluat, o aplanați în palmă, o ungeți cu ulei și puneți în centru puțin din untul cu pătrunjel și puțin cașcaval ras. Acoperiți umplutura și tapetați bine marginile. Procedați la fel cu fiecare bucată de aluat și transferați chiflele în tava de copt. Lăsați chiflele la crescut pentru 30 min.
  5. Ungeți chiflele cu un ou bătut, le crestați deasupra și puneți 50 g de cașcaval ras în crestătură. Dați tava la cuptor pentru 20 min la 180℃.
  6. Savurați cu plăcere!

0 comments