Reteta de somon la punga care a cucerit milioane de gospodine!

octombrie 31, 2022

Astăzi vă propunem o rețetă super delicioasă de somon cu legume la cuptor pregătită în punga de copt. Rețeta se bazează pe legume variate ce se îmbină formidabil cu peștele consistent și sățios. Datorită pungii de copt toate componentele se gătesc în suc propriu și îți păstrează toată savoarea, de parcă le-ați găti la abur. Sosul puțin picant conferă un gust unic și mai deosebit peștelui. Somonul astfel preparat este dietetic, arată aspectuos și aveți garanția unei mese sănătoase, aromatice cu ingrediente bine controlate. Pentru un prânz copios cu prietenii, puteți servi mâncarea cu o salată asortată. 

Ingredients

4 bucăți Somon
1 bucată Zucchini
1 bucată Morcov
1 bucată Ceapă

Ingredients for sos

100 g Unt
25 g Făină
2 bucăți Căței usturoi
3 g Sare
3 g Piper negru
10 ml Suc de lămâie
10 g Ceapă verde

Instructions

  1. În tava de copt ( cu dimensiunea de 28 X 16 cm) transferați rondele de zucchini. Tăiați 1 morcov în rondele și transferați peste zucchini apoi puneți rondele de ceapă. și turnați 20 ml de ulei. Asezonați legumele cu 5 g de sare, 5 g de piper negru și 5 g de oregano și amestecați bine. Asezonați 4 bucăți de somon cu 5 g de piper negru, 5 g de sare și aranjați-le peste patul de legume. Puneți tava într-o pungă de copt. Legați punga la capăt și dați tava la cuptorul preâncălzit la 180° C pentru 30 de minute. După ce scoateți din cuptor tăiați punga de copt;
  2. Pentru sos: puneți la topit 100 g de unt. După ce s-a topit untul adăugați 25 g de făină și amestecați cu telul. Turnați 150 ml de smântână dulce pentru gătit și amestecați bine cu telul. Asezonați cu 3 g de piper negru, adăugați 2 căței de usturoi pisat, 3 g de sare și amestecați. Transferați 10 ml de suc de lămâie, amestecați toată compoziția până la omogenizare. Adăugați 10 g de ceapă verde tocată, amestecați apoi luați de pe foc. Turnați sosul peste somonul copt.
  3. Savurați cu plăcere!

0 comments