Pun pariu că nu ați mai gătit ciocănele la borcan! Sunt SUPER suculente și aromate!

august 10, 2020

Pregătind pulpele (gambele) de pui la borcan după această reţetă, veţi obţine o masă de prânz sau o cină foarte suculentă şi extrem de delicioasă. Pe lângă asta, se prepară foarte simplu şi rapid, iar rezultatul cu siguranţă nu vă va dezamăgi. Pulpele de pui se combină la borcan cu carne de porc şi orez.

Ingredients

4 bucăți Pulpe de pui
350 g Carne de porc
1 linguriță Sare
1 linguriță Piper negru măcinat
1 linguriță Busuioc uscat
1 linguriță Boia de ardei dulce
1 bucată Ceapă
2 linguri Ulei rafinat
250 g Orez
300 ml Apă
1 linguriță Sare
3 linguri Ulei pentru prăjit
1 bucată Morcov
1 bucată Ardei gras

Instructions

  1. Tăiaţi carnea de porc în bucăţi medii şi puneți-le în același vas cu pulpele. Adăugaţi sarea, piperul negru, busuiocul, paprika, 1 ceapă dată prin răzătoare şi 2 linguri de ulei. Amestecaţi carnea cu condimentele şi asigurați-vă că toate ingredientele s-au repartizat uniform. Tăiaţi ardeiul gras în bucăţi medii, la fel ca şi carnea. Înfigeţi carnea de porc şi ardeiul gras pe lungimea a 4 beţişoare de bambus (de lungimea borcanului), apoi înfigeţi şi pulpele de pui, fără ardei pe lungimea a 4 beţişoare.
  2. Fierbeţi 250 g de orez în 300 ml de apă cu 1 linguriță de sare. Într-o tigaie (cu diametrul de 30 cm) căliţi 1 morcov în 3 linguri de ulei şi apoi căliţi şi orezul împreună cu morcovul. Umpleţi cu orez un sfert din primul borcan de 1-1,5 litri şi adăugaţi deasupra bețișoarele cu carnea de porc. La fel procedaţi şi cu cu al 2-lea borcan de 1-1,5 litri doar că adăugaţi beţişoarele cu pulpe. Acoperiţi cele 2 borcane cu folie de staniol şi dați-le la cuptor la temperatura de 180℃ timp de 70 minute.
  3. Savuraţi cu plăcere!

0 comments