Pui la cuptor- suculent și cu un gust irezistibil!

mai 14, 2019

Am încercat mai multe rețete de pui întreg la cuptor, dar aceasta este nemaipomenit de delicioasă. Carnea este atât de suculentă, încât se topește în gură. Puteți servi puiul cu o salată sau cu un piureu de cartofi. Vă îndemnăm neapărat să-l preparați și voi, veți savura cu mare plăcere acest deliciu irezistibil.

Ingredients

1 bucată Pui întreg de (1,5-2 kg)

Ingredients for Marinată

2 l Apă
4 linguri Sare
3 linguri Zahăr
6 bucăți Căței usturoi
1 linguriță Piper negru măcinat
1 linguriță Coriandru

Ingredients for Uns

3 linguri Ulei rafinat
1 linguriță Turmeric
1 linguriță Boia de ardei dulce

Instructions

  1. Puneți într-o cratiță turnați apa, adăugați sare, zahăr, piper negru și coriandru măcinat. Adăugați usturoiul pisat și amestecați bine.
  2. Pentru a se îmbiba marinata bine în tot puiul, înfigeți pe toată suprafața cu scobitori din lemn, astfel va fi suculent tot puiul. Puneți puiul în cratița cu marinată și îl lăsați pentru minim 10 ore la marinat.
  3. Scoateți puiul pe un platou, înlăturați scobitorile din lemn și legați picioarele cu o folie pentru copt. Separat într-un bol mic amestecați 2-3 linguri de ulei cu pudra de curcuma și boia de ardei dulce. Cu amestecul obținut ungeți puiul pe toate părțile.
  4. Puneți puiul cu pieptul în sus într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Pentru a nu se arde aripile, acoperiți-le cu folie de staniol. Coaceți puiul în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C, pentru circa 60-90 de minute.
  5. Scoateți puiul pe un platou, decorați cu rucola și roșii cherry. Savurați cu plăcere!

0 comments