Primul strat e varza, al doilea parjoalele, un tandem care te va face sa suspini de placere

noiembrie 30, 2020

Chiftelele de carne pe o bază de varză sunt un fel principal pe care nu îl poți refuza. La cum arată și mirosul pe care îl răspândește, vor dispărea de îndată ce le veți servi. Acestea se gătesc la cuptor în sos de roșii, pentru un plus de savoare, dar și pentru a fi cât mai suculente. Modul de preparare este constituit din pași simpli, fără anumite tehnici sau efort prea mare. Ușor de preparat și super gustoase, te vor cuceri din prima încercare.

Ingredients

20 ml Ulei rafinat
1 bucată Ceapă
1 bucată Morcov
1 bucată Varză

Ingredients for Pârjoale

500c g Carne tocată
100 g Orez fiert
1 bucată Ceapă
1/2 legătură Ceapă verde
1/2 linguriță Sare
1/3 linguriță Piper negru măcinat

Ingredients for Umplutură

300 ml Sos de roșii
1/2 linguriță Sare
50 ml Apă

Instructions

  1. Într-o tigaie cu 20 ml de ulei încins prăjiți 1 ceapă tocată. După ce s-a rumenit bine, adăugați 1 morcov ras. Prăjiți bine și luați de pe foc. Transferați amestecul în tava de copt (cu diametrul de 25 cm).
  2. Peste baza de morcov ce ceapă puneți primul strat de varză.
  3. Amestecați 500 g de carne tocată cu ½ linguriță de sare, ⅓ linguriță de piper negru, ½ legătură de ceapă verde tocată, 1 ceapă tocată, și amestecați bine. Din compoziția obținută formați chiftelele și le transferați în tavă, peste varză.
  4. Într-un bol amestecați 300 ml de sos de roșii cu ½ linguriță de sare și 50 ml de apă. Turnați sosul obținut peste compoziția din tavă. Dați tava la cuptor pentru 40 min la 180℃.
  5. Savurați cu plăcere!

0 comments