Prepara cele mai ieftine, dar gustoase turte la tigaie! Rumene si aerate cum le facea bunica

noiembrie 30, 2020

Turtele la tigaie mereu vor fi îndrăgite mai ales atunci când simți nevoia ca pentru o vreme să înlocuiești pâinea cu ceva mai bun dar la fel de economic. De aceea noi vă propunem această rețetă ieftină, din ingrediente accesibile pentru cele mai moi și delicioase turte la tigaie. Pentru un plus de savoare, acestea au un adaos de ceapă verde încorporată direct în turtă, iar pentru un plus de aromă și gingășie, după fiecare mișcare sunt unse cu unt topit și ulei de măsline. Sunt atât de bune încât n-ai cum să renunți la ele. 

Ingredients

400 g Făină
250 ml Apă
30 ml Ulei de masline
100 ml Unt topit
1 linguriță Sare
1/4 linguriță Drojdie uscată
1/2 legătură Ceapă verde

Instructions

  1. În bolul cu făină adăugați sare, drojdie și apă. Frământați bine până obțineți un aluat moale. Lăsați aluatul la dospit pentru 1 h.
  2. Transferați aluatul dospit pe masa de lucru și îl împărțiți în 3 bucăți egale. Modelați fiecare bucată în formă de bilă.
  3. Puneți untul la topit într-o tigaie și turnați peste el uleiul de măsline. Lăsați untul să se topească și apoi luați de pe foc. Ungeți tava de copt cu amestecul din unt și transferați bilele în tavă. Ungeți bine bilele cu untul topit și le lăsați la odihnit pentru 15 min.
  4. Transferați prima bilă pe masa de lucru și o întindeți ușor cu mâinile până obțineți o foaie de aluat de mărime medie. Ungeți foaia cu untul topit și presărați deasupra cu ceapă verde tocată. Treceți ½ din turtă peste cealaltă parte și ungeți din nou cu unt. Presărați deasupra iarăși ceapă verde și împăturiți din nou. Ungeți încă o dată cu unt și uniți toate marginile formând o plăcintă rotundă. Procedați la fel cu fiecare bilă de aluat și transferați plăcintele în tavă. Ungeți plăcintele cu unt topit și le lăsați la odihnit pentru încă 10 min.
  5. După ce s-au odihnit destul, întindeți cu mâinile ușor fiecare bilă până obțineți o turtă cu diametrul mai mic decât cel al tigăii în care urmează să o gătiți. Gătiți turta pe ambele părți în tigaia încinsă. Procedați la fel cu fiecare bilă.
  6. Savurați cu plăcere!

0 comments