Prepar clatitele cu carne astfel, doar atunci cand vreau sa fac senzatie

octombrie 3, 2020

Așa bunătate nu ați mai gustat vreodată! Dar niciodată nu e târziu să încerci! Este vorba de o tavă de cartofi pai cu niște bunătăți de clătite cu umplutură din piept de pui copt, cu roșii tăiate cuburi și ceapă roșie tocată. O mâncare senzațională care va face furori printre invitați. La fel poate fi o cină reușită în familie cu care poți fi sigură că nu vei da greș. Cu această bombă gastronomică vei mulțumi pe toată lumea.

Ingredients

2 kg Piept de pui
50 ml Ulei rafinat
20 g Praf de usturoi
1 linguriță Ierburi Provence
1 linguriță Boia de ardei dulce
1 linguriță Sare
10 g Cimbru
1/2 bucată Ceapă roșie
1 bucată Roșie
1 bucată Ceapă roșie
1/2 kg Cartofi pai
200 ml Iaurt grecesc
1 bucată Ceapă roșie
1 bucată Roșie

Ingredients for Clătite

5 bucăți Ouă
1 kg Lapte
300 g Făină
1 linguriță Sare
1 linguriță Zahăr
1 linguriță Ulei rafinat

Instructions

  1. Puneți pieptul de pui într-o tavă. Turnați peste el 50 ml de ulei și condimentați cu usturoi praf, ierburi aromatice, boia de ardei dulce, sare și cimbru. Adăugați ceapa roșie feliată rodele. Acoperiți tava cu o folie de aluminiu și dați la cuptor pentru 3 h la 180℃.
  2. Între timp pregătiți aluatul pentru clătite: într-un bol bateți ouăle, adăugați sare, zahăr și treptat încorporați făina, laptele și uleiul. Gătiți clătitele într-o tigaie încinsă.
  3. Dezasamblați pieptul de pui în fibre. Luați 1 lingură din pieptul de pui și o puneți peste prima clătită. Tăiați roșiie cuburi și adăugați câte puțin peste pieptul de pui. Adăugați puțin din ceapa tocată mărunt, acoperiți umplutura și rulați clătita. Procedați la fel cu restul clătitelor și le transferați într-o tavă de copt. Crestați deasupra cu un cuțit fiecare clătită și lângă ele puneți cartofii pai. Dați tava la cuptor pentru 25 min la 180℃.
  4. După ce ați scos tava din cuptor, turnați peste umplutura din clătite 200 ml de iaurt. Mai adăugați deasupra cuburi de roșii proaspete și ceapă

0 comments