Prajitura vieneza fara coacere. Simplu, accesibil si foarte gustos

august 29, 2020

În perioada postului, mai toți suntem în căutare de rețete noi pentru prăjituri sau deserturi de post. Această rețetă este pentru o prăjitură cu numele de „Prăjitură Vieneză”, doar că în varianta de post, adică fără lactate. Prăjitura Vieneză prezentată în această rețetă are 2 straturi, fiecare cu o combinație de gusturi diferite, dar care se potrivesc de minune și se completează unul pe altul. La final întreaga prăjitură este acoperită cu glazură de ciocolată și dată la frigider. Cu un gust rafinat și un aspect fascinant și tentant, această prăjitură nu va rămâne neobservată pe masa de sărbătoare. Este o rețetă ușoară și simplă, care nu necesită prea mult timp de preparare, de aceea merită încercată.

Ingredients

1 bucată Foaie de vafe
250 g Biscuiți
200 ml Suc de portocale
20 g Fulgi de cocos

Ingredients for Strat nr. 1

400 ml Apă
300 g Zahăr
125 g Unt
100 g Ciocolată neagră
200 g Fulgi de cocos
250 g Biscuiți măcinați

Ingredients for Strat nr. 2

50 ml Apă
150 g Zahăr
125 g Unt
100 g Ciocolată neagră
200 g Nuci măcinate

Ingredients for Glazură

200 g Ciocolată neagră
6 linguri Ulei rafinat

Instructions

  1. Pentru primul strat: puneți apa într-o cratiță pe foc. Adăugați zahărul și amestecați până se dizolvă. După câteva minute adăugați untul, ciocolata neagră și amestecați până se topește. După ce amestecul a ajuns la punctul de fierbere, luați de pe foc. Adăugați fulgi de cocos și biscuiți măcinați. Amestecați bine până obțineți o compoziție consistentă și omogenă. Întindeți compoziția obținută pe o foaie de vafe. Acoperiți cu un strat de biscuiți însiropați în suc de portocale.
  2. Pentru al 2-lea strat: puneți apa la fiert într-o cratiță și adăugați zahărul. Amestecați până se topește și adăugați untul, ciocolata neagră și amestecați din nou. Când amestecul a ajuns la punctul de fierbere luați de pe foc. Adăugați nuci măcinate și amestecați bine. Puneți compoziia obținută peste stratul de biscuiți. Întindeți bine compoziția pe toată suprafața și dați la frigider pentru 25 min.
  3. Pentru glazură: Puneți ciocolata neagră într-un bol, adăugați ulei și dați la cuptorul cu microunde pentru 5 min. Turnați glazura peste prăjitură și presărați cu fulgi de cocos. Dați la frigider pentru 15 min.
  4. Savurați cu plăcere!

0 comments