Prăjitura ”Munții Carpați” – un desert fin, delicios și cu un gust seducător!

iunie 2, 2017

Gustul nemaipomenit al prăjiturii ”Munții Carpați” poate fi pe cinste asemănat cu gustul înghețatelor sandwich. Atât de fină și delicată, această prăjitură va fi considerată cea mai bună pe o masă festivă. Bucurați-vă familia cu această minunată rețetă care vă va aduce multe laude bine merit

Ingredients

100 g Făină
120 ml Apă
250 g Unt
5 bucăți Ouă
0.25 linguriță Sare
3 g Praf de copt
500 ml Lapte
130 g Zahăr
10 g Zahăr vanilat
40 g Amidon de porumb

Instructions

  1. Într-o cratiță cu apă puneți sarea, 70 g. unt și făina amestecată cu praf de copt. Amestecați bine până făina nu se lipește de bordurile cratiței.
  2. Într-un bol amestecați 3 ouă și treptat turnați-le în amestecul din cratiță. Amestecați până obțineți un aluat moale și lipicios. Împărțiți aluatul în două părți. Puneți fiecare parte de aluat în tavă de copt (20 cm x 28 cm).
  3. Dați ambele tăvi în cuptorul preîncălzit și coaceți la temperatura de 180°C timp 30 minute fiecare tavă.
  4. Într-un bol amestecați 2 ouă, 5 linguri lapte și amidonul. Între timp, fierbeți restul laptelui, adăugând zahărul și zahărul vanilat. Adăugați laptele fiert în amestecul cu ouă și amidon. Puneți conținutul la foc mic și amestecați până se îngroașă puțin. Opriți focul și lăsați să se răcească amestecul, amestecând periodic.
  5. Într-un bol mixați 180 g. unt timp de 5 minute, pe parcurs mărind viteza mixerului, pentru a îngroșa consistența untului. Adăugați amestecul din ou și continuați să mixați.
  6. Repartizați crema obținută peste blatul copt. Acoperiți cu al doilea blat prăjitura.
  7. Puneți prăjitura în frigider pentru 2 ore.
  8. Savurați cu plăcere!

0 comments