Prăjitura ”Duet” – combinația fină dintre ciocolată, brânza de vaci și semințe de mac!

iunie 7, 2017

Prăjitura ”Duet” este un desert rapid, aromat si foarte ușor de preparat. Prăjitura este compusă din blatul moale și gustos, amestecul aromat din brânză de vaci și stratul de ciocolată topită care acoperă frumos prăjitura. Weekend-ul va fi mult mai colorat și plăcut alături de această prăjitură!

Ingredients

140 g Făină
120 g Unt
30 g Zahăr pudră
1 linguriță Coajă de lămâie
2 linguri Smântână
800 g Brânză de vaci
170 g Zahăr
4 bucăți Ouă
10 g Zahăr vanilat
35 g Amidon de porumb
30 g Semințe de mac
1 lingură Coajă de portocală
80 g Ciocolată neagră

Instructions

  1. Într-un bol amestecați 80 g. de unt, zahărul pudră, făina și coaja de lămâie. Adăugați smântâna și frământați bine aluatul.
  2. Într-o tavă de copt (diametrul 22 cm), tapetată cu hârtie de copt, întindeți uniform aluatul. Cu o furculiță faceți găuri în aluat, pentru a-i păstra forma în timpul coacerii. Dați tava în cuptorul preîncălzit la temperatura de 200°C timp de 15 minute.
  3. Într-un robot de bucătărie mixați brânza de vaci, zahărul, zahărul vanilat. Adăugați ouăle, amidonul și omogenizați bine conținutul. Împărțiți amestecul în două părți egale. În prima parte adăugați semințele de mac, iar în a doua parte adăugați coaja de portocală.
  4. Tapetați marginile tavei de copt cu hârtie de copt, de jur împrejur. Turnați amestecul cu semințe de mac în tavă, peste blat, apoi amestecul cu coajă de portocală. Coaceți prăjitura în cuptorul preîncălzit la temperatura de 160°C timp de 50 minute.
  5. Între timp, topiți ciocolata cu 40 g. unt, la baie de aburi. Turnați amestecul din ciocolată peste prăjitură. Dați prăjitura în frigider pentru 2 ore.
  6. Savurați cu plăcere!

0 comments