Prăjitura cu brânză și vișine – un desert demențial de savuros!

mai 31, 2017

Vă propunem să încercați o rețetă foarte originală, delicioasă și viu colorată. Prăjitura cu brânză și vișine este extraordinară, va înfrumuseța orice masă și îi va surprinde pe toți, de la mic la mare. Preparați cât mai repede această rețetă minunată și bucurați familia cu un desert genial!

Ingredients

1 bucată Ou
100 g Zahăr
100 ml Smântână
2 linguri Ulei rafinat
80 g Făină
4 lingurițe Cacao
1 linguriță Praf de copt
250 g Brânză de vaci
200 g Frișcă
100 g Zahăr pudră
20 g Gelatină
40 ml Apă
200 g Vișine congelate
5 g Zahăr vanilat

Instructions

  1. Într-un bol mixați oul și zahărul până amestecul devine consistent. Adăugați uleiul, smântâna și mixați. În alt bol amestecați făina, praful de copt și cacao. Adăugați treptat amestecul din făină în amestecul lichid. Amestecați până conținutul devine omogen.
  2. Într-o tavă (21 cm x 21 cm) unsă cu unt, puneți amestecul. Coaceți blatul în cuptorul preîncălzit la temperatura 190°C timp de 20 minute. După ce blatul s-a răcit tăiați-l cubulețe mici.
  3. Dizolvați gelatina în apă și lăsați 15 minute. Într-un bol mixați brânza, frișca, zahărul pudră, zahărul vanilat. Topiți gelatina pe o baie de aburi și adăugați-o în amestecul din brânză.
  4. Pe o tavă de copt detașabilă (diametrul 20 cm) repartizați o treime din amestecul cu brânză, puneți jumătate din blatul tăiat și jumătate din vișine. Acoperiți cu jumătate din amestecul de brânză. Puneți restul bucăților de blat și vișinele rămase. Ultimul strat finisați-l cu restul din amestecul de brânză.
  5. Puneți prăjitura în frigider pentru 5 ore.
  6. Savurați cu plăcere!

0 comments