Prăjiți-i întregi până se rumenesc și neapărat păstrați toată zeama!

august 20, 2018

Dacă vă place ardeiul gras prăjit, atunci această rețetă este ceea de ce aveți nevoie! Ardeiul gras prăjit și gătit astfel este o gustare apetisantă, picantă și aromată perfectă pentru orice masă sau picnic! Se prepară rapid și este foarte gustos, reușește chiar și un bucătar începător!

Ingredients

1 kg Ardei gras
200 ml Ulei rafinat
3 bucăți Căței usturoi
2 lingurițe Zahăr
1 lingură Oțet
10 g Mărar
10 g Frunze de țelină
1/2 linguriță Sare

Instructions

  1. Spălați ardeii și îi uscați bine cu un prosop – astfel nu vor sări stropi de ulei în timpul prăjirii. Turnați ulei în tigaia încinsă, așezați ardeii întregi și gătiți-i timp de 20 de minute. Periodic, întoarceți fiecare ardei, ca să se prăjească pe toate părțile, până se rumenesc.
  2. Ardeiul gata trebuie să fie moale, plat și rumenit. Îi scoateți pe o farfurie și îndepărtați coaja, precum și cotorul cu semințe. Zeama rămasă de la ardei va fi baza sosului. Într-un bol turnați zeama de la ardei, adăugați usturoiul dat prin presă, oțetul, sarea, zahărul, mărarul și țelina tocate mărunt și amestecați totul bine.
  3. Pe un platou aranjați ardeii curățați și turnați dressing-ul obținut peste ei. La dorință puteți decora cu felii de roșii. Puteți servi ardeii fierbinți sau să-i dați la frigider, să se marineze.
  4. Savurați cu plăcere!

1 comment

eu septembrie 9, 2018

si eu fac tot asa doar ca sunt mici diferente . nu pun atîta ulei si nu pun deloc màrar..efectiv uràsc aceasta plantà..nu pot sà suport gustul màrarului...de fapt nu pun deloc nici pàtrunjel , nici màrar si nici o altà plantà aromaticà ci doar usturoi .. în rest totul e ok !