Plăcințele cu umplutură varză și brânză – mini gustări delicioase pentru toată familia!

iunie 2, 2017

Vă prezentăm o rețetă bombă de plăcințele cu umplutură de brânză și varză, care se prepară foarte simplu și rapid, iar rezultatul o să vă impresioneze papilele gustative. Sunt extrem de fragede, moi și aromate, iar umplutura o punteți înlocui cu oricare alta la preferințele dvs. Urmărind pașii indicați mai jos veți obține o gustare caldă, apetisantă și aromată, care o să vă trezească o stare de melancolie.

Ingredients

150 ml Apă
150 ml Ulei rafinat
300 g Făină
1 linguriță Sare
0.5 kg Varză
1 bucată Ceapă
1 bucată Gălbenuș de ou
0.5 linguriță Piper negru măcinat
250 g Brânză de vaci
3 linguri Mărar

Instructions

  1. Într-un bol amestecați făina, sarea, uleiul, apa caldă și frământați bine aluatul. Acoperiți-l cu un prosop și lăsați-l să se odihnească timp de 20 de minute.
  2. Într-o tigaie cu ulei încins rumeniți ușor ceapa și adăugați varza tăiată mărunt. Asezonați cu sare și piper. Lăsați varza să se gătească timp de 5 minute, apoi luați tigaia de pe foc și lăsați amestecul să se răcească.
  3. Într-un bol amestecați brânza, mărarul tăiat mărunt. Asezonați cu sare.
  4. Într-un bol amestecați brânza, mărarul tăiat mărunt. Asezonați cu sare.
  5. Împăturiți bine aluatul, astfel încât să nu curgă umplutura în timpul coacerii. Aranjați plăcințelele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, ungeți-le cu gălbenuș de ou și presărați-le cu semințe de susan. Dați tava în cuptorul preîncălzit la temperatura de 200˚C, timp de 40 de minute.
  6. Savurați cu plăcere!

0 comments