Placinte din nimic in doar 20 minute! Un minut si au disparut de pe masa

octombrie 29, 2020

Acestea sunt plăcintele care dispar mai rapid decât se prepară. Oare cine nu iubește plăcintele cu cartofi? Ei bine, dacă și tu le adori, îți propunem o altă rețetă care prevede în umplutură și un adaos de unt și cașcaval, care nu are decât să-i ofere plăcintei un plus de savoare. Aroma și aspectul acestor minunății te cuceresc din prima și nu poți rezista tentației de a gusta măcar o bucățică.

Ingredients

500 g Făină
5 g Sare
300 ml Apă
100 ml Ulei rafinat
500 g Cartofi fierți
150 g Cașcaval ras
60 g Unt
5 g Sare
5 g Piper negru măcinat
2 bucăți Ouă

Instructions

  1. Într-un bol încăpător amestecați sarea cu făina și turnați apa. Frământați bine aluatul și îl împărțiți în 4 bucăți egale. Modelați fiecare bucată în formă de bilă.
  2. Ungeți o farfurie cu 100 ml de ulei. Luați prima bilă și o întindeți cu un sucitor într-o foaie cu diametrul de 20-25 cm. O puneți în farfurie și o ungeți bine cu ulei. Procedați la fel cu celelalte și le puneți una peste alat, bine unse cu ulei. Lăsați turtele să se odihnească pentru 15 min.
  3. Între timp pregătiți umplutura: pisați cartofii fierți, adăugați cașcavalul ras, untul moale, sare și piper. Amestecați bine toate ingredientele.
  4. Întindeți prima turtă într-o foaia cât mai subțire. Puneți 3-4 linguri din umplutură pe o margină și rulați. Procedați la fel cu celelalte turte. Transferați plăcintele în tava de copt (cu dimensiunile de 35 x 40 cm). Ungeți plăcintele cu 2 ouă bătute și le feliați. Dați tava la cuptor pentru 30 min la 180℃.
  5. Savurați cu plăcere!

0 comments