Plăcinte cu carne de pui – ieftine, rapide și foarte gustoase

aprilie 20, 2017

Plăcințele gustoase cu un amestec suculent din carne de pui condimentat vi se topesc în gură. Aceste mini-plăcințele, sub formă de triunghi, le puteți servi la micul dejun, prânz sau cină, iar umplutura răspândește în toată casa aroma nemaipomenită, ademenindu-i pe toți la masă.

Ingredients

200 ml Apă
400 g Făină
100 g Unt
200 g Carne de pui
1 bucată Ceapă
1 bucată Ou
1 linguriță Sare
0.5 linguriță Piper negru măcinat
1 linguriță Semințe de susan

Instructions

  1. Pentru umplutură punem într-un bol carnea de pui tăiat mărunt, ceapa, sarea, piper negru măcinat și amestecăm.
  2. În alt bol puneți făina şi 0,5 linguriță sarea, iar în mijloc turnați apa. Frămîntați aluatul, acoperiți-l cu folie alimentară și dați-l în frigider pentru 30 de minute.
  3. Împărțiți aluatul în 4 bucăți egale. Întindeți fiecare bucată într-un cerc subţire. Ungeți primul cerc cu untul topit și puneți deasupra următorul cerc, repetați procedura dată cu restul aluatului. Rulați alutul într-un rulou și tăiați-l bucăți de 3-4 cm. Cu ajutorul făcălețului întindeți fiecare bucată aluatul într-un cerc subțire în mijlocul căruia puneți umplutura și lipiți marginile aluatul în așa mod ca să obțineți un triunghi.
  4. Ungeți plăcințelele cu ou bătut, presărați-le cu susan şi puneți-le în tava tapetată cu hârtie de copt. Dați tava în cuptor la temperatura de 200°C pentru 40 minute.
  5. Savurați cu plăcere!

0 comments