Placinta la felie, cea mai gustoasa reteta!

octombrie 6, 2020

Cea mai gustoasă rețetă pentru o plăcintă la felie cu umplutură din brânză de vaci. Foarte sățioasă și hrănitoare, această plăcintă poate înlocui cu succes un fel principal. Aluatul moale, aspectul apetisant și construcția spiralată a plăcintei o deosebește de celelalte, iar exteriorul ușor crocant acoperit cu semințe de susan alb și negru o face mai specială.

Ingredients

1 lingură Unt topit
150 g Iaurt grecesc
100 ml Ulei rafinat
1 bucată Ou
2 linguri Oțet
400 g Făină
150 ml Apă
200 g Brânză de vaci
100 g Unt pentru uns tava
5 g Susan alb și negru
1 bucată Gălbenuș de ou

Instructions

  1. Într-un bol puneți untul topit, iaurtul grecesc, 1 ou, sare, apă, oțet și amestecați. Încorporați făina și frământați bine aluatul.
  2. Divizați aluatul în 8 părți egale. Luați prima bucată și cu un sucitor de bucătărie o întindeți într-o foaie subțire de aluat. Treceți o parte de aluat peste cealaltă și puneți deasupra brânză de vaci. Rulați aluatul și rotiți ruloul spre interior formând o spirală. Transferați plăcinta obținută în tava de copt ( cu diametrul 28 cm) unsă cu unt. Procedați la fel cu restul aluatului și prelungiți plăcinta din tavă. Feliați plăcinta înainte să o puneți în cuptor, o ungeți cu un gălbenuș de ou și presărați cu susan. Dați tava la cuptor pentru 35 min la 180℃.
  3. Savurați cu plăcere!

0 comments