Plăcintă de casă cu sos pesto și legume – o rețetă rapidă din cele mai ieftine ingrediente

aprilie 24, 2017

Această rețetă este o adevărată operă culinară, deoarece are ca ingredient principal aromatul sos pesto, în compoziția căruia intră ulei de măsline, busuioc, usturoi și parmezan, care este un deliciu folosit în bucătăria italiană și a devenit tot mai popular în țara noastră în ultimii ani. Pe lângă gustul său incredibil, această combinați savuroasă de ingrediente are și o mulțime de beneficii pentru sănătate. Vă recomandăm cu mare drag să încercați această rețetă inedită, care este un adevărat deliciu cu o aromă ademenitoare.

Ingredients

400 g Aluat foietaj
50 g Sos pesto
2 bucăți Roșii
1 bucată Zucchini
100 g Brânză feta
100 g Mozzarella
30 g Masline negre fără sâmburi
1 linguriță Ierburi Provence
1 bucată Ou

Instructions

  1. Pe o tavă tapetată cu hârtie de copt întindeți aluatul foietaj în mijlocul căreia puneți o farfurie (diametru 15 cm) și ungeți cu sos pesto aluatul, lăsând 1 cm. pe margine liber.
  2. Aranjați feliile de roșii și zucchini de jur împrejur. Presărați brânza mărunțită, puneți cîte o biluță de mozzarella pe fiecare felie de zucchini și roșie și presărați ierburile Provence.
  3. Luați farfuria din mijloc și tăiați mijlocul aluatului în 8 triunghiuri egale. Ridicați ușor marginile aluatului și lipițile cu triunghiurile din mijloc.
  4. Ungeți toată suprafața cu ou bătut și puneți cîte o felie de măslină pe fiecare triunghi de aluat. Dați tava în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180˚C, timp de 25 de minute.
  5. Savurați cu plăcere!

0 comments