Plăcinta “Crizantema” este o adevărată capodoperă culinară.

aprilie 14, 2017

Plăcinta în formă de floare e o adevărată provocare pentru gospodinele ce iubesc experimentele. Atât delicioasă, cât și cu un aspect frumos, va fi o capodoperă pe mesele dumneavoastră ce va bucura privirile oaspeților și vă va aduce o mulțime de laude.

Ingredients

500 g Carne tocată
1 bucată Ceapă
2 bucăți Ouă
1 bucată Gălbenuș de ou
1.5 linguri Sare
0.5 linguriță Piper negru măcinat
150 g Cașcaval
125 ml Lapte
125 ml Iaurt (2,5%)
10 g Drojdie uscată
1 linguriță Zahăr
6 linguri Ulei rafinat
500 g Făină
100 ml Unt

Instructions

  1. Pentru umplutură puneți într-un bol carnea tocată, ceapa mărunțită, un ou, jumătate de lingură de sare, piper și amestecați bine.
  2. În alt bol amestecați laptele cald, zahărul, drojdia și lăsați-l 10 minute până începe să se formeze spuma. Conținutul amestecați-l cu iaurt, un ou, o lingură de sare și ulei. Adăugați făina și frământați aluatul până devine uniform. Acoperiți aluatul cu un prosop și lăsați-l 30 de minute să crească până își dublează volumul.
  3. Puneți aluatul pe masa presărată cu făină și întindeți-l cu făcălețul într-o foaie de circa 5 mm grosime. Tăiați din foaia de aluat rondele (diametru 6-7 cm). Puneți o linguriță de umplutură în mijloc, și presărați cașcaval ras.
  4. La formarea plăcintei îndoiți fiecare rondea în jumătate, apoi încă o dată în jumătate și aranjați pe rând rondelele în tavă (diametru 28 cm) unsă cu unt.
  5. Ungeți cu gălbenuș de ou plăcinta și lăsați-o 20-30 de minute să crească. Coaceți-o în cuptorul preîncălzit la temperatura 180°C timp de 35-45 de minute, până se rumenește frumos.
  6. Savurați cu plăcere!

0 comments